Provincie+presenteert+natuurambities+in+Waterland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Provincie presenteert natuurambities in Waterland

Provincie Noord-Holland gaat werk maken van de natuur in Waterland Oost. Doel is om biodiversiteit, bodem en waterkwaliteit te verbeteren en tegelijkertijd gezonde agrarische bedrijven te laten functioneren, schrijft de provincie in een brief aan de betrokkenen.

Met name naar dat laatste is voorzitter Johan Oskam van LTO Noord Groot Waterland erg benieuwd. 'We hebben bij de provincie aangedrongen op een concrete economische paragraaf waarin het perspectief voor de ondernemers is uitgewerkt.'

De natuurambities van de provincie voor Waterland hingen al langer boven de markt, stelt Oskam. 'Wat dat betreft komt het niet als een verrassing. Het is goed dat de provincie nu helderheid verschaft, tenminste als ze daarbij niet de economische belangen van de agrariërs in het gebied uit het oog verliest.'


Kwetsbare veennatuur

Gedeputeerde Staten hebben op advies van de Gebiedscommissie Laag Holland in 2015 een visie ontwikkeld. Hierin is vastgelegd dat de kwetsbare veennatuur ten oosten van het Goudriaankanaal beschermd en behouden moet worden door er een aaneengesloten natuurgebied van te maken.

Verschillende bureaus zijn gevraagd een inrichtingsschets te maken. Dit moet in oktober rond zijn

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer