100+miljoen+euro+extra+voor+aanpak+droogte
Nieuws
© Dirk Hol

100 miljoen euro extra voor aanpak droogte

Het kabinet maakt 100 miljoen euro extra vrij uit het Deltafonds om Nederland beter te wapenen tegen aanhoudende droogte. Daarmee komt het totale bedrag dat het rijk, de waterschappen en de provincies hiervoor de komende jaren uittrekken op 800 miljoen euro.

Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer. De bewindsvrouw benadrukt wel dat Nederland beter is voorbereid op droogte dan twee jaar geleden. Dat is mede te danken aan de lessen die destijds zijn geleerd.


Eerder was uit het Deltafonds, bedoeld voor de aanpak van zowel droogte als wateroverlast, al 150 miljoen euro beschikbaar gesteld. Daar komt nu 100 miljoen euro bij. Uit de regio's komt nog eens 550 miljoen euro voor maatregelen om Nederland beter voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering.


Zuinig zijn

Van Nieuwenhuizen roept alle watergebruikers, waaronder landbouw, natuur, industrie en consumenten, op om zuiniger om te gaan met water. Ook vraagt ze onder meer waterschappen, provincies, gemeenten en boeren om water beter op te slaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer