Eerste Lely-melkrobot in China geïnstalleerd

Lely meldt het eerste operationele automatische Astronaut A5-melksysteem in China. De melkrobot staat op een Chinese toeristenboerderij in Weifang.

Het is voor Lely de eerste installatie sinds de toetreding vorig jaar op de Chinese markt. De opstart is vanwege Covid-19 op afstand uitgevoerd. De Yu Quan Wa-boerderij, met zo'n tweehonderd melkkoeien, is een toeristenboerderij. Veel Chinezen die na de jaren '80 zijn geboren, hebben nog nooit in hun leven een boerderij gezien met levende dieren.

De toeristenboerderij in de buurt van een stad is in het land in opmars om zo Chinezen kennis te laten maken met het boerenleven en de zuivelproducten die er vandaan komen. De installatie van de twee Astronaut A5-melkrobots in Weifang was oorspronkelijk gepland in januari. Vanwege het coronavirus is dat uitgesteld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer