Subsidie+voor+loonwerkers+in+Friese+veenweide
Nieuws
© provincie Fryslan

Subsidie voor loonwerkers in Friese veenweide

Loonbedrijven in de Friese veenweide kunnen subsidie krijgen voor de aanschaf van machines voor niet-kerende grondbewerking. Hiermee wil het bestuurlijk overleg veenweide het gebruik van deze machines stimuleren. Strokenfrezen zijn op dit moment nog niet ruim voorhanden bij loonbedrijven in het gebied.

Voor de subsidieregeling is 100.000 euro beschikbaar. Loonbedrijven kunnen subsidie aanvragen voor de aanschaf van een strokenfrees, bijbehorende apparatuur voor precisielandbouw en installatie daarvan. Mocht blijken dat het subsidieplafond niet is bereikt, dan worden ook de aanvragen voor volveldse frezen behandeld.


De subsidieregeling gaat open vanaf 1 juni tot en met 26 juni. Loonbedrijven kunnen een subsidieaanvraag indienen bij provincie Fryslân. De regeling en het aanvraagformulier zijn vanaf 1 juni te downloaden op de website van provincie Fryslân.

Met niet-kerende grondbewerking willen partners in het bestuurlijk overleg veenweide bodemdaling in het veenweidegebied vertragen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  19° / 15°
  70 %
Meer weer