Duitse boeren voeren actie bij distributiecentra Aldi

Honderden Duitse boeren hebben in de nacht van zondag op maandag op diverse plekken in Duitsland gedemonstreerd bij distributiecentra van supermarktketen Aldi Nord. De reden van het protest was het voornemen van de discounter om de melkprijs te verlagen.

Duitse+boeren+voeren+actie+bij+distributiecentra+Aldi
© René Eijsink

Met het protest willen de boeren duidelijk maken hoe bedreigend de huidige discussie voor hen is. Veel van de boeren staan met hun rug tegen de muur. De gestaag dalende melkprijzen zijn voor hen een catastrofale ontwikkeling. Aldi wordt daarom gevraagd zich bewust te zijn van de verantwoordelijkheid voor de boeren.

De demonstraties vonden onder meer plaats in de deelstaten Rheinland-Pfalz, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen en Schleswig-Holstein. Per deelstaat werd op meerdere plekken actie gevoerd. Bij elke actie waren honderden boeren, met bijna evenveel trekkers, in touw.

De acties zijn spontaan georganiseerd, onder meer door de beweging 'Land Schaft Verbindung'. Zij noemen Aldi de oneerlijkste onderhandelingspartner. Zij roepen consumenten op de komende vier weken zo min mogelijk inkopen te doen bij deze keten.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer