Vooral+dagjesmensen+op+boerencamping+in+Heeg
Nieuws
© Niels de Vries

Vooral dagjesmensen op boerencamping in Heeg

Melkveehouder en campingeigenaar André Huitema uit Heeg opende zijn camping Lân en Mar onlangs voorzichtig, nadat vaste gasten erom vroegen. 'Mensen willen er graag even op uit. Ze bezoeken de camping een dagje, recreëren aan en in het water en gaan dan weer naar huis.'

Het aantal vaste staanplaatsen is het afgelopen jaar gestegen. Van de zestig plaatsen is iets minder dan de helft vast. Deze mensen kunnen tot 1 oktober op de camping verblijven. 'We wilden niet te veel drukte tegelijk. We moeten ons aan de 1,5 metergrens houden. En het gemeenschappelijke sanitairgebouw mag nog niet open.'

De ene week zouden de mensen van de oneven plaatsen mogen komen, de andere week diegenen die hun caravan hebben staan op de even plekken. Maar al gauw gooide hij dat plan overboord. 'Veel mensen komen toch niet.'


Duitsers zeggen af

De afgelopen tijd kwamen tientallen annuleringen binnen. 'Duitse groepen die met Pinksteren of Hemelvaart zouden komen en ook alle boten zouden huren, hebben afgezegd. Begrijpelijk, want ze mogen Duitsland niet uit.'

Huitema verwacht dat hij tienduizenden euro's omzet misloopt. 'Mijn vrouw en ik beschouwen het als een verloren jaar. We waren al helemaal volgeboekt voor de zomer. Verlenging van het kampeerseizoen levert voor ons niet zoveel op. Je hebt een paar verdwaalde 65-plussers, maar daarmee kunnen we de schade niet mee goedmaken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer