Campings+moeten+sluiten%2C+Vekabo+vraagt+steun+van+rijk
Nieuws
© Wim van Vossen

Campings moeten sluiten, Vekabo vraagt steun van rijk

Brancheorganisatie Vekabo vraagt de rijksoverheid met klem om de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) ook te laten gelden
voor campings en accommodaties.

De veiligheidsregio's scherpten eind vorige week hun maatregelen aan. Campings moeten hun sanitairgebouwen sluiten. Hierdoor kunnen zij niet meer openblijven, stelt Vekabo. In enkele veiligheidsregio's zijn campings al verplicht hun deuren te sluiten, geeft de organisatie aan. Ze verwacht een omzetverlies van miljoenen euro's.

Met de TOGS wil het rijk ondernemers helpen in sectoren die direct getroffen zijn door de kabinetsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Zij krijgen eenmalig 4.000 euro.


De codes waaronder de bedrijven met een kleine camping of accommodatie op het platteland staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, komen niet voor op de lijst van de TOGS, geeft Vekabo aan. Een ander probleem is dat het bedrijfsadres en woonadres niet hetzelfde mag zijn, terwijl juist veel recreatieondernemers op het platteland bij hun bedrijf wonen, stelt Vekabo.

De foto bij het bericht is een archieffoto en voor de coronacrisis genomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  19° / 15°
  70 %
Meer weer