Arla schenkt overtollige melk aan arme gezinnen

Zuivelconcern Arla in Groot-Brittannië doneert zuivelproducten die door de coronacrisis niet meer verkocht worden aan de horeca. Die producten gaan onder meer naar arme gezinnen en ziekenhuispersoneel.

Arla+schenkt+overtollige+melk+aan+arme+gezinnen
© Arla Foods

De grootste zuivelcoöperatie van het Verenigd Koninkrijk wil hiermee voedselverspilling voorkomen. Arla heeft hiervoor een partnerschap gesloten met FareShare, Food4Heroes en Magic Breakfast.


Het bedrijf vraagt tegelijkertijd ook aandacht voor de nijpende situatie van melkveehouders in Groot-Brittannië. 'We hopen dat degenen die het zich kunnen veroorloven, de Britse boerengemeenschappen blijven steunen door heerlijke zuivelproducten te kopen', zegt vicepresident Jonathan Dixon van Arla Foods UK in een persverklaring.


Liefdadigheidsinstellingen

De komende drie maanden gaan wekelijks 40.000 flessen melk onder het merk 'Cravendale' naar het Magic Breakfast. Die organisatie heeft als doel om kinderen, die in deze coronaperiode thuis zijn, een gezond ontbijt te geven.

Melk, kaas, yoghurt en boter worden via Fareshare gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen, zoals hostels voor daklozen en blijf-van-mijn-lijf-huizen. Via Food4Heroes gaan de zuivelproducten naar medewerkers in de zorg en gezondheidszorg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer