Arla+rolt+duurzame+verpakking+verder+uit
Nieuws
© Arla Foods

Arla rolt duurzame verpakking verder uit

Zuivelonderneming Arla schakelt in zes Europese landen over op het gebruik van duurzame verpakkingen. Tot het einde van het jaar maakt de marktleider in biologische zuivel 600 miljoen pakken verse melk en 560 miljoen yoghurtverpakkingen met volledig recyclebaar materiaal.

Arla wil hiermee consumenten helpen een duurzamer leven te leiden, geeft de zuivelaar aan. Melk en yoghurt zijn de meest geconsumeerde zuivelproducten van Arla. Daarom krijgen deze producten de eerste prioriteit bij de overschakeling naar recyclebare verpakkingen. In Nederland wordt de nieuwe verpakking al toegepast.

Het is voor Arla de eerste grote stap in de nieuwe duurzame verpakkingsstrategie van het bedrijf. Arla streeft naar een CO2-reductie van 30 procent in 2030. Per jaar kan daarmee 8.000 ton CO2 worden bespaard. Het uiteindelijke doel is dat de CO2-uitstoot van het bedrijf in 2050 geheel gecompenseerd kan worden.

Belangrijkste markten

De nieuwe verpakkingen komen beschikbaar in de zes belangrijkste markten van Arla: Zweden, Denemarken, Finland, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor de productie van de dop en de coating wordt hernieuwbaar kunststof gebruikt, gemaakt van organisch materiaal. Het bedrijf laat verder weten dat het zijn CO2-uitstoot sinds 2005 al met 25 procent heeft teruggedrongen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer