Delfland+start+met+droogte%2Dinspectie+veendijken
Nieuws
© Marnix Schmidt

Delfland start met droogte-inspectie veendijken

Hoogheemraadschap Delfland is deze week begonnen met de inspectie van droogtegevoelige dijken in het werkgebied.

Veendijken drogen snel uit en kunnen dan scheuren gaan vertonen. Om er op tijd bij te zijn met reparaties is het belangrijk de dijken goed in de gaten te houden, stelt het hoogheemraadschap.

De afgelopen zomers zorgden periodes van droogte in combinatie met beweiding voor dijkschade. Op een aantal locaties heeft Delfland vorig jaar zelfs herstelmaatregelen op droogtegevoelige dijken moeten uitvoeren.

Begrazingsverbod

Delfland vraagt veehouders, die schapen of geiten op de dijk laten lopen, om de dijk zelf ook goed in de gaten te houden om zo schade aan de keringen te voorkomen. En als het nodig is het vee tijdelijk op een andere locatie te laten grazen.

Als er schade ontstaat aan de kering door begrazing, kan Delfland een tijdelijk begrazingsverbod opleggen. Veehouders zijn verantwoordelijk voor de eventuele schade die de kering oploopt tijdens begrazing, geeft het hoogheemraadschap aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer