Beweidingsverbod+dijken+gaat+nu+echt+in
Nieuws
© Han Reindsen

Beweidingsverbod dijken gaat nu echt in

Het beweidingsverbod op dijken in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) wordt vanaf donderdag 1 november alsnog van kracht. Normaal gaat het verbod in op 15 oktober, maar door de droge en warme zomer werd dit eerder uitgesteld.

Het beweidingsverbod wordt jaarlijks ingesteld vanwege het begin van het stormseizoen. Het verbod op 'dijkenbeweiding' houdt in dat vee niet meer op de dijken mag grazen. Zo wordt de grasbekleding van de dijken beschermd. Koeien en paarden mogen nooit op dijken lopen.

Vee mag op dijken grazen vanaf het voorjaar tot 15 oktober. Door de warme en droge zomer moesten veehouders hun dieren dit jaar een periode van de dijken halen om schade aan de droge dijken te voorkomen. Hoe minder schade door het jaar heen ontstaat, hoe minder herstelwerkzaamheden volgens het waterschap nodig zijn om de dijken in goede conditie te houden.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer