Lustrum tweejaarlijkse Perendag afgelast door corona

Lustrum+tweejaarlijkse+Perendag+afgelast+door+corona
© VidiPhoto

Ook de tiende editie van de Perendag, die gepland stond voor op 25 juni, ontsnapt niet aan de coronamaatregelen, laat medeorganisator ZLTO weten, mede namens Delphy, NFO en FruVo.

‘In navolging van het besluit van het kabinet en het advies van het RIVM, dat alle grote evenementen tot 1 september niet mogen plaatsvinden, hebben we als organisatie besloten om de Perendag dit gehele jaar te annuleren’, zegt bedrijfsadviseur Plant John Bal van ZLTO.

‘Naast het niet verkrijgen van de benodigde vergunningen, kunnen we niet voldoen aan de 1,5 meter ruimte tussen de circa 1.500 bezoekers onderling en de standhouders. Ook komen de deelnemers uit heel Nederland, België en Duitsland en daarmee creëren we een groot risico op nieuwe virusverspreiding.

Perenoogst

De organisatie zegt te hebben gewacht met dit bericht omdat ze de optie van het verzetten van de Perendag van 25 juni naar de eerste helft van augustus, tot enkele dagen geleden nog als een reële optie zagen.

‘Echter verplaatsen na 1 september is géén optie, zegt Bal. ‘Op het gastbedrijf is dan de perenoogst in volle gang. Daarnaast komt de dag dan te kort op de geplande Zeeuwse fruitteeltbeurs op 14 januari 2021.’

Daarom zal de tweejaarlijkse Perendag pas weer in 2022 plaatsvinden. ‘Waarschijnlijk kunnen we dan de tiende editie dan wel groots vieren.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer