Limex bouwt al dertig jaar machines voor hygiëne

Jan en Annie Janssen hebben dertig jaar geleden, op 20 april 1990, het toenmalige Limex Machine Exploitatie opgericht in een garagebox in het Limburgse Grashoek.

Limex+bouwt+al+dertig+jaar+machines+voor+hygi%C3%ABne
© Limex

Limex ontwikkelt en levert al drie decennia wasmachines voor het reinigen van kratten, trays, emmers en karren. Tegenwoordig staat hun zoon Joep Janssen aan het roer van dit familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een professionele machinebouwer.

Onder leiding van Joep Janssen richt het bedrijf zich sinds enkele jaren volledig op de tuinbouw- en sierteeltbranche. Door het verbeteren van teelthygiëne en producthygiëne lopen gewassen substantieel minder risico op besmetting. Als uitval door een besmetting wordt verminderd, levert dat direct hogere output op.

De Limex-machines maken het daarnaast mogelijk om plastic kratten en trays te hergebruiken. Wat hygiëne betreft, is het dus niet meer nodig om eenmalige verpakkingen te gebruiken. Hiermee levert Limex een directe bijdrage aan het verminderen van plasticafval.

Mobiele wassers

Oudgedienden kennen Jan Janssen waarschijnlijk nog uit de tijd dat hij met mobiele wassers en generatoren van de ene veiling naar de andere veiling reed in Nederland, Duitsland en België om daar telkens gedurende enkele weken groentekratten te wassen. Destijds was het vooral zaak dat zand en plantresten uit de oogstkratten werden verwijderd.

Het speelveld is veranderd, want tegenwoordig gaan reinigingsvraagstukken vaak over microbiologie en wordt bekeken hoe besmettingen zoals fusarium, het tomatenvirus ToBRFV en Xanthomonas verwijderd kunnen worden uit bijvoorbeeld zaaitrays en CC-karren. Kwekerijen worden zich steeds meer bewust van het belang van goede hygiëne.

Twee divisies

Begin 2018 werd Limex opgesplitst naar twee divisies: het al bestaande Limex Machine Exploitatie verlegde de focus volledig naar de machinebouw en Limex Cleaning Solutions (LCS) concentreert zich vanaf dat moment op de full service dienstverlening. Beide bedrijven blijven aan elkaar verbonden en richting klanten wordt er dan ook regelmatig samengewerkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer