#Kooponzeoogst helpt teler van oesterzwammen af

Een gedeelte van de oesterzwammen van Kwekerij van Lieshout uit Liessel zit deze week in de boodschappenbox. Door de coronacisis is er geen vraag meer vanuit de horeca naar de paddenstoelen. Dankzij de Facebookpagina Koop onze Oogst kan teler Marielle van Lieshout toch een deel van haar oogst kwijt.

'Met dank aan die Facebookpagina zitten onze oesterzwammen nu in een maaltijdbox. Zo hopen we nieuwe kanalen te vinden die we eerst niet hadden', geeft Van Lieshout aan. Telers die een helpende hand kunnen gebruiken in de zoektocht naar nieuwe afzet van grote partijen, kunnen dit melden via de Facebookpagina Koop onze Oogst, een initiatief van alle LTO-organisaties.

'Op ons bedrijf betekent deze crisis 30 procent minder afzet. En dan hebben wij nog het geluk veel retail te doen en weinig horeca. Maar er zijn ook bedrijven die 70 procent horeca doen', weet ze. Dat zou volgens haar betekenen dat die paddenstoelen moeten worden vernietigd.

Van Liesthout kweekt tijdens de coronacrisis noodgedwongen minder oesterzwammen. 'We schalen af door af en toe een teelt weg te laten. Maar het heeft nog een aantal weken de tijd nodig voor we daar iets van merken.' Sinds deze week is ze ook gestart met de verkoop via TooGoodToGo.

Op ons bedrijf betekent deze crisis 30 procent minder afzet

Marielle van Lieshout, oesterzwammenkweker

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
Meer weer