Schouten+coulant+bij+verlenging+spuitlicentie
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Schouten coulant bij verlenging spuitlicentie

De maatregelen vanwege het coronavirus hebben ook effect op de kennisbijeenkomsten gewasbescherming. Landbouwminister Carola Schouten is daarom coulant bij de spuitlicensieverlenging.

Zowel deelnemers als organisatoren hebben vragen over het wel of niet doorgaan van bijeenkomsten voor licentieverlenging bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en mogelijke gevolgen daarvan. 'Mocht uw bewijs van vakbekwaamheid na 16 maart 2020 verlopen en heeft u vanwege de coronabeperkingen niet voldoende bijscholingsbijeenkomsten kunnen volgen, dan zal de overheid hier een coulanceregeling op toepassen', meldt Schouten.

'Dat betekent dat u in de genoemde situatie uw werkzaamheden conform uw Bewijs van Vakbekwaamheid tot nadere communicatie kunt blijven uitoefenen', gaat ze verder. Een nadere uitwerking van deze coulanceregeling wordt later op de website van Bureau Erkenningen geplaatst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 22°
  35 %
Meer weer