Tekort+beschermende+pakken+bestrijding+eikenprocessierups
Nieuws
© Pixabay

Tekort beschermende pakken bestrijding eikenprocessierups

Branchevereniging VHG voor hoveniers en groenverzorgers vreest komend seizoen een tekort aan beschermende pakken voor de bestrijding van de eikenprocessierups.

Vanwege de coronacrisis is de levering van beschermende kleding nu voornamelijk gericht op de verzorgende sectoren, meldt VHG. Er is volgens de branchevereniging nog maar een beperkte hoeveelheid pakken beschikbaar voor hoveniers en groenverzorgers.

Vanaf mei start het wegzuigen van de nesten met de jonge rupsen. Voor de eerste periode is nog wel beschermende kleding beschikbaar. Daarna is het afwachten of de levering vanuit China weer op gang komt. VHG waarschuwt dat rupsenbestrijding zonder deze kleding geen optie is.

Landelijk veel overlast

Vorig jaar was er landelijk veel overlast van eikenprocessierupsen. Met name de brandhaartjes die de rupsen loslaten, zorgen voor vervelende jeuk, rode plekken en soms ernstige irritaties aan de ogen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer