Voedselbank+maakt+soep+van+overschot
Nieuws
© Voedselbank Amsterdam

Voedselbank maakt soep van overschot

Voedselbanken Nederland gaat gezonde en voedzame maaltijdsoepen laten produceren voor het groeiend aantal klanten. Dit gebeurt op basis van goede groenten die op dit moment worden doorgedraaid.

In november start in samenwerking met een producent de pilot in Amsterdam. In een tweede fase zal de soepproductie worden uitgebreid over heel Nederland.

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een subsidie voor deze pilot toegezegd. De pilot start in november in Amsterdam.

Soupalicious

Vrijwilligers van Stichting Manna in Schermer zamelen nu al wekelijks duizenden kilo’s verse groenten in die anders worden doorgedraaid.

Deze producten worden nu verdeeld over de voedselpakketten van klanten in Noord-Holland, maar een deel ervan zal voortaan ook als grondstof worden aangeleverd aan Soupalicious, een soeprestaurant en -producent in Amsterdam.

Invriezen

Soupalicious zet een deel van zijn capaciteit in voor de productie van soepen voor de voedselbanken. Naar verwachting zullen de eerste soepen einde jaar van de band rollen. De producten zullen worden ingevroren en gedistribueerd.

Het is de ambitie van Voedselbanken Nederland om op meer plaatsen in het land op deze manier groenten die anders verloren dreigen te gaan te verwerken tot gezonde, lang houdbare soepen voor klanten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer