Reusachtige longen Keukenhof strijden tegen coronavirus

Met een enorm bloemen- en plantenkunstwerk in de vorm van een paar longen trappen #flowers4oxygen en de sierteeltsector een coronacampagne af op de Keukenhof.

Reusachtige+longen+Keukenhof+strijden+tegen+coronavirus
© Wiebe de Jager / Dronewatch

Het eerste megakunstwerk van #flowers4oxygen kwam tot stand dankzij de medewerking van diverse bedrijven uit de bloemen- en plantenbranche. Die leverden ruim 50.000 planten en 150.000 bloemen af op het terrein van Keukenhof in Lisse.

In slechts vier dagen tijd creëerden tientallen vrijwilligers – vanwege de veiligheidsvoorschriften met slechts enkele mensen tegelijk – hiermee een enorm paar longen van een half voetbalveld, oftewel 2.250 vierkante meter groot.

Bekijk hier de dronebeelden van het project en maakproces:

Burgers en bedrijven

De beweging #flowers4oxygen roept wereldwijd op tot vergelijkbare creatieve initiatieven om tijdens deze coronacrisis de boodschap van troost, liefde en vertrouwen te delen en kracht bij te zetten. 'Deel je positieve energie met de wereld, we doen dit met elkaar.'

Bekijk alle artikelen over het coronavirus


Iedereen kan bij het wereldwijde initiatief aanhaken met zijn eigen creatieve uiting, verzekert de organisatie. Dit kan een kunstwerk zijn in de vorm van longen, maar ook een andere persoonlijke boodschap.

Bloemstyliste Sarah Dikker werkt aan kunstwerk flowers4oxygen
Bloemstyliste Sarah Dikker werkt aan kunstwerk flowers4oxygen © Wiebe de Jager

Bloemen en planten

Door de eigen initiatieven massaal online te posten met de hashtag #flowers4oxygen, verspreiden burgers en bedrijven zo gezamenlijk de boodschap van blijdschap en positieve energie die iedereen nu zo hard nodig heeft, stelt de organisatie. 'Bloemen en planten zijn een belangrijk onderdeel van onze uitstraling en boodschap. Immers; zij geven mensen blijdschap, troost en kleur in een zware crisistijd.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer