Poolse corona-informatie tuinbouwmedewerker noodzaak

Op de website van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw staan sinds donderdag diverse filmpjes over het coronavirus in het Pools. Dit is noodzakelijk omdat arbeidsmigranten niet altijd beschikken over de juiste informatie, meldt Glastuinbouw Nederland.

Poolse+corona%2Dinformatie+tuinbouwmedewerker+noodzaak
© Vidiphoto

De koepelorganisatie constateerde eerder al dat er onder arbeidsmigranten eigen beelden leven hoe in Nederland met het coronavirus wordt omgegaan. 'Dat maakt het bieden van de juiste informatie extra belangrijk', benadrukt beleidsspecialist Arbeid Peter Loef.

'Het advies is deze specifieke informatie te delen met uw Poolse medewerkers. Op de website van de Werkgeverslijn is ook nuttige informatie te vinden over hoe u Poolse medewerkers het beste kunt informeren.'

Arbeidsrechtelijke positie

Het benaderen van arbeidsmigranten in hun eigen taal is belangrijk, weet Loef. 'Daarom werkt Glastuinbouw Nederland nauw samen met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw om de informatie rond het coronavirus vooral richting de Poolse werknemers voortdurend uit te breiden.'

Bekijk alle artikelen over het coronavirus


Nieuw is onder andere een filmpje over de arbeidsrechtelijke positie van werknemers tijdens de coronacrisis. Juriste Aleksandra Taluka legt in het Pools uit wat de rechten en plichten van de werknemer zijn.

Mark Rutte in Pools

Om veronderstelde denkbeelden over de Nederlandse corona-aanpak en mogelijk foutieve informatie te corrigeren, werden eerder al informatieposters in meerdere talen gemaakt. Ook is een recente toespraak van minister-president Mark Rutte vertaald en is een lijst met de aangescherpte maatregelen opgesteld in het Pools.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer