Waterschappen+geven+uitstel+van+betaling
Nieuws
© Ruud Ploeg

Waterschappen geven uitstel van betaling

Ondernemers die de waterschapsbelastingen niet kunnen betalen vanwege de coronacrisis, krijgen uitstel. Het uitstel geldt voorlopig voor bepaalde tijd, meestal voor een periode van drie tot zes maanden vanaf nu. Dat hebben de Unie van Waterschappen, MKB-Nederland en VNO-NCW bekendgemaakt.

Er wordt coulant omgegaan met verzoeken om uitstel van betaling. Er worden ook soepele betalingsregelingen getroffen. De opgelegde aanslag wordt dan wel betaald, maar dat kan in een langere periode. Verschillende waterschappen zetten bovendien de invordering van belastingen helemaal stil en betalen facturen direct, ruim voor de vervaldatum.

Daarnaast zetten waterschappen alles op alles om de opdrachtverlening en vergunningverlening aan bedrijven door te laten gaan, zodat het werk in de grond-, weg- en waterbouw kan doordraaien.

Voldoende water

Voorzitter Rogier van der Sande van de Unie van Waterschappen vindt dat ondernemers steun verdienen in deze moeilijke tijd. 'Ook omdat veel ondernemers van groot belang zijn voor de uitvoering van de cruciale taken van de waterschappen: waterveiligheid, voldoende water en zeker ook het zuiveren van water. Naast uitstel van betaling van waterschapsbelasting en het sneller betalen van rekeningen, is misschien wel het belangrijkste dat al het werk zoveel mogelijk doorgaat.'

Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland is dankbaar dat de Unie van Waterschappen zo snel afspraken kon maken. 'Wij spreken met iedereen om te kijken wat we met elkaar kunnen doen om ondernemers een steuntje in de rug te geven nu het geld veel ondernemingen hard uitloopt, terwijl er niks binnenkomt. Elke euro telt nu in de crisis. Bij de waterschappen vonden we net als eerder bij banken en de pensioenfondsen een gewillig oor.'


Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer