Duits bedrijf Straathof in handen van Zwitserse belegger

LFD Holding, de grootste producent van biggen in Duitsland, komt in Zwitserse handen. Het is niet bekend voor welke prijs Terra Grundwerte de onderneming overneemt.

Duits+bedrijf+Straathof+in+handen+van+Zwitserse+belegger
© Nieuwe Oogst

LFD Holding is gevestigd in Genthin in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt en eigendom van de Nederlandse varkenshouder Adriaan Straathof. Die kreeg in 2015 in Duitsland een nationaal beroepsverbod. Om het bedrijf klaar te stomen voor verkoop in één keer, werd het omgezet in Landwirtschaftliche Ferkelzucht Deutschland Holding (LFD Holding).

Curator Christian Graf Brockdorff geeft aan dat het bedrijf zich de afgelopen jaren zowel economisch als wat betreft dierenwelzijn goed heeft gepositioneerd. Met het in Zwitserland gevestigde Terra Grundwerte zijn alle noodzakelijke afspraken gemaakt voor volledige overname.

Advies

De daadwerkelijke overdracht vindt plaats wanneer alle formaliteiten zijn voltooid. Terra Grundwerte krijgt advies van de Lindhorst Groep in Winsen an der Aller in de Duitse deelstaat Nedersaksen, die de investeerder ook in de toekomst zal ondersteunen.

LFD Holding telt 55.000 zeugen, 250.000 biggenplaatsen en 15.000 vleesvarkenplaatsen. Het bedrijf heeft vierhonderd medewerkers die door Terra Grundwerte worden overgenomen. Directeur Jörn F. Göbert verlaat het bedrijf met de komst van een nieuwe eigenaar.

Nederland

In Nederland is Straathof onder andere eigenaar van bedrijven in Erichem, Creil en Mariënheem.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer