Bloemencorso+Bollenstreek+afgeblazen
Nieuws
© Stichting Bloemencorso Duin- en Bollenstreek

Bloemencorso Bollenstreek afgeblazen

Het Bloemencorso van de Bollenstreek gaat dit jaar niet door. De organisatie vindt het niet verantwoord om mensen bij elkaar te brengen in verband met het coronavirus. Het corso stond gepland op 24, 25 en 26 april.

'Dit jaar zullen de wagens de gebruikelijke 42 kilometer van Noordwijk naar Haarlem niet afleggen', aldus voorzitter Willem Heemskerk. 'Het is in deze nieuwe realiteit niet verantwoord om de ruim 1.200 vrijwilligers die wij hebben aan de wagens te laten werken of langs de weg hun werkzaamheden te laten doen.'

Heemskerk spreekt van 'een enorme teleurstelling voor ons allemaal'. 'Want wij doen het voor al die lachende gezichten langs de kant van weg. Maar het aantrekken van zoveel mensen past niet in het tijdsbeeld van dit moment.' Het stichtingsbestuur brengt de komende dagen alle betrokkenen op de hoogte van het besluit.

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer