Paardenhouderij+gaat+drukte+in+pensionstallen+tegen
Nieuws
© VidiPhoto

Paardenhouderij gaat drukte in pensionstallen tegen

LTO-vakgroep Paardenhouderij roept pensionhouders op hun klanten te vragen om alleen voor de noodzakelijke verzorging naar de pensionstallen te komen. Hiermee hoopt de vakgroep verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Volgens vakgroepvoorzitter Marieke Toonders is de drukte in pensionstallen toegenomen sinds scholen zijn gesloten en veel mensen een ander werkritme hebben omdat ze thuiswerken. 'Het is mooi weer. Mensen gaan nu graag naar buiten. Wij willen echter liever geen drukte in de stallen, want hierdoor kan het coronavirus zich verspreiden. Wij roepen pensionklanten op hun verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de RIVM-richtlijnen.'

De vakgroep ontwikkelde een poster voor haar leden-pensionhouders om de gasten op de maatregelen te attenderen Zo raadt de vakgroep af om in groepjes te komen. 'Wij raden de paardenhouders aan het hoogstnoodzakelijk te doen, hun paard te verzorgen en weer weg te gaan.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer