Nat+grasperceel+Ysselsteyn+toch+beregend
Nieuws
© Jos Thelosen

Nat grasperceel Ysselsteyn toch beregend

Breekt de zon eindelijk door na natte wintermaanden, verschijnt de eerste haspel alweer op het land. In het Limburgse Ysselsteyn werd op 18 maart een grasperceel beregend. Dat gebeurde niet omdat de grond te droog was, maar het ging om een check op een testlocatie.

Monteur Stan Achten bij Rovadi in Ysselsteyn is op het perceel langs de Deurneseweg bezig met een gerepareerde haspel. 'We hebben het oudje voorzien van een andere beregeningscomputer en onderhoud gepleegd. Om te zien of alles goed werkt, mogen we op het perceel van een goede relatie apparatuur testen. Alles moet weer goed functioneren voordat het gerepareerde materiaal naar onze klanten teruggaat.'

Na het proefdraaien concludeert Achten dat bijna alles goed werkt. 'Alleen de sensor om de haspel af te laten slaan, werkt niet goed. Maar verder is het apparaat van zo'n vijftien jaar oud weer klaar voor een nieuw beregeningsseizoen. Toch handig zo'n testlocatie op een steenworp afstand van ons landbouwmechanisatiebedrijf.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  60 %
Meer weer