Friese CDA twijfelt over controles natuurbeheer

De Statenfractie van het CDA in Fryslân wil weten hoe de controle van het natuurbeheer in de provincie is ingericht. Dat blijkt uit Statenvragen van de christendemocraten.

Friese+CDA+twijfelt+over+controles+natuurbeheer
© Marcel van Kammen

De controle bij boeren en natuurorganisaties in natuurgebieden is volgens het CDA erg verschillend. De partij verwijst naar een onderzoek van Veldpost. Uit dat onderzoek blijkt dat natuurorganisaties eens in de vier jaar worden gecontroleerd en boeren een grote druk vanuit de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ervaren, stelt het CDA.

De Statenfractie wil van het college weten hoe de controle is ingericht door de provincie, bijvoorbeeld hoe vaak deze plaatsvindt en of de beheerplannen voor de gebieden op orde zijn. 'Zijn het alleen gesprekken of wordt er ook jaarlijks gecontroleerd in alle gebieden?', vraagt CDA-Statenlid Attje Meekma aan het provinciebestuur.

Weidevogels

'In het veld horen wij dat in veel gebieden van natuurorganisaties eerder veel weidevogels zaten, maar dat de vogels een beter heenkomen hebben gezocht, nadat de natuur er anders werd beheerd, zoals de Twizelermieden', geeft het Statenlid aan. 'De vraag leeft bij ons of dat te maken heeft met de kwaliteit van het beheer of de keuze voor het type beheer.'


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer