Sion+intensiveert+samenwerking+met+Hark+Orchids
Nieuws
© Sion

Sion intensiveert samenwerking met Hark Orchids

Hark Orchids verwerft per maart 50 procent van de aandelen van Sion om gezamenlijk de wereldwijde groeiambities van beide bedrijven te realiseren.

Het Duitse orchideeënlaboratorium Hark en de Nederlandse phalaenopsisveredelaar Sion intensiveren met deze stap hun langdurige samenwerking. Door de krachtenbundeling kunnen beide bedrijven optimaal inspelen op individuele klantwensen en op innovatieve ontwikkelingen op het gebied van veredeling en vermeerdering.

'De krachtenbundeling is een logische stap: de verschillende specialiteiten van de twee bedrijven vullen elkaar perfect aan en onze bedrijven werken al meer dan twintig jaar samen', zegt Sion-eigenaar Eric Moor.

Individuele klantwensen

'Hark staat bekend om zijn kwalitatieve laboratoriumvermeerdering en Sion om zijn onderscheidende veredelings-, verkoop- en marketingactiviteiten. Door onze kwaliteiten samen te voegen en processen op elkaar af te stemmen, kunnen we nog beter inspelen op individuele klantwensen.'

Als gevolg van de intensievere samenwerking kunnen Hark en Sion bovendien sneller reageren op marktontwikkelingen. 'De krachtenbundeling is een strategische stap in verdere internationale groei en met een jonge generatie aan boord is de continuïteit van Sion ook gegarandeerd', zegt Moor.

De directie van Sion blijft bestaan uit Eric Moor en Ewout van den Dool.


Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer