Tulpenroute Flevoland staat stil bij 75 jaar vrijheid

Het thema van Tulpenroute Flevoland is dit jaar '75 jaar vrijheid'. De route gaat onder andere langs herdenkingspalen op locaties van vliegtuigwrakken.

Tulpenroute+Flevoland+staat+stil+bij+75+jaar+vrijheid
© Tienke Wouda

Oostelijk en Zuidelijk Flevoland vormen het enige gebied in Nederland waar nooit een oorlog is uitgevochten. Toch zijn de herinneringen, waaronder de wrakken van bommenwerpers die in het buitengebied liggen, tastbaar.

'We staan dit jaar stil bij vrijheid. Dit doen we tijdens de opening van de route, op 10 april in De Kandelaar in Biddinghuizen, maar ook met verschillende activiteiten langs de route', zegt Mariska van Diepenbeek, secretaris van Tulpenroute Flevoland.

Vrijheid-express bus

Zo is de Vrijheid-express bus op vrijdag 10 april aanwezig bij de opening van Tulpenroute Flevoland. Op maandag 13 april staat de bus op het Tulpeiland en op zaterdag 2 mei is deze te vinden bij de Kalverschuur in Swifterbant. In de Vrijheid-express bus maken bezoekers kennis met de betekenis van vrijheid toen en nu.

'Persoonlijke ontmoetingen, intieme voorstellingen en unieke optredens maken deel uit van de programmering in en rond de Vrijheid-express. In de reflectieruimte kan iedereen meedenken over de betekenis van vrijheid en een boodschap achterlaten die ook online gedeeld kan worden. Zo geven we samen vrijheid door', zegt Van Diepenbeek.


Tulpenroute Flevoland duurt van 10 april en 5 mei en wordt gehouden in het buitengebied van de gemeenten Dronten, Lelystad, Zeewolde en Almere.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer