Recordaantal bezoekers Tulpenroute Flevoland

De Tulpenroute Flevoland heeft dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken. Op het evenement in het buitengebied van Dronten, Zeeland en Lelystad kwamen zeventigduizend mensen af. Dat zijn er twintigduizend meer dan vorig jaar.

Recordaantal+bezoekers+Tulpenroute+Flevoland
© Tienke Wouda

'We kijken terug op drukke weken, waarin we vele mensen hebben laten kennismaken met het buitengebied van Dronten, Zeewolde en Lelystad', zegt bestuurslid Marianne van den Bergh van Tulpenroute Flevoland. Bezoekers konden drie weken wandelend, op de fiets, step, scooter of auto verschillende routes rijden.

De tulpen waren door de hoge temperaturen vroeg dit jaar, waardoor de meeste velden al voor 5 mei waren gekopt. De meeste bezoekers reden de route tijdens de paasdagen. 'De tulpenvelden lagen er prachtig bij, horecagelegenheden draaiden overuren en we ontvingen heel veel enthousiaste reacties. De routes werden zelfs zoveel gedownload dat de website gedurende enkele uren overbelast was', zegt Van den Bergh.

Aandachtspunt

Een aandachtspunt voor volgend jaar zijn de routebordjes, die op sommige plaatsen op miraculeuze wijze verdwenen, geeft het bestuurslid aan. 'Daarnaast blijven we mensen erop attenderen dat het niet is toegestaan om de tulpenvelden te betreden of hun auto te keren op net ingezaaide bieten- of uienpercelen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer