Tulp+is+grootste+stijger+bij+Topbloemen
Nieuws
© VidiPhoto

Tulp is grootste stijger bij Topbloemen

De tulpenverkoop bij Topbloemen.nl is in de afgelopen drie jaar met bijna driekwart gestegen, meldt de online aanbieder van bloemen in Nieuw-Vennep.

De stijgende trend bij tulpen is duidelijk groter dan bij andere bloemen, zegt algemeen directeur Edwin van Arkel. 'Daarbij moet gezegd worden dat we als bedrijf sowieso enorm gegroeid zijn.' In het afgelopen jaar ging de omzet met zo'n 9 procent omhoog en in 2018 was de omzettoename 16 procent groot.

Opvallend is volgens Van Arkel de behoefte aan boeketten gemengde tulpen in zowel harde- als pasteltinten. 'Die verkopen 87 procent beter dan de enkele kleuren, waarbij ze goed zijn voor maar liefst 93 procent van het totaal aantal verkochte tulpen bij Topbloemen.nl.' Hoeveel tulpen het bedrijf heeft verkocht, wordt niet bekendgemaakt.


Tijdens de valentijnsverkopen was de tulp na de roos het populairst. Gerbera staat bij Topbloemen.nl op de derde plaats. Het bedrijf behoort tot de grootste internetaanbieders van bloemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer