Flower Bulb Day succesvol ondanks coronavirus

Maar liefst 100.000 tulpen gingen van de hand tijdens de Flower Bulb Day op 7 maart in San Francisco. Nieuw dit jaar waren lelies, hyacinten en irissen die aan het publiek werden uitgereikt.

Flower+Bulb+Day+succesvol+ondanks+coronavirus
© Anthos

Lange tijd leek het erop dat niets de aanleg van de tulpenpluktuin op Union Square in de weg zou staan. Helaas pakte het op het laatste moment anders uit. Vanwege het coronavirus kondigde de burgemeester van San Francisco vrijdagavond plotseling en per direct nieuwe maatregelen af.

Die maatregelen hadden onder andere betrekking op de organisatie van grote evenementen zoals de Flower Bulb Day. Hieraan kon volgens organisator Royal Anthos niet in alle opzichten worden voldaan. Zo moest worden gezorgd voor een goede spreiding van bezoekers. Bij de pluktuin was dit niet mogelijk. Zo kon onvoldoende worden ingestaan voor de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. De aanleg van de pluktuin ging niet door.

'Er is overwogen om het evenement in zijn geheel af te blazen. Maar daar hebben we toch van afgezien, ook omdat de zeven trucs met bloemen al onderweg waren naar San Francisco', zegt Anthos-voorzitter Henk Westerhof.

Alternatief voor pluktuin

'Als alternatief voor de pluktuin, hebben de vele vrijwilligers zelf bossen tulpen gemaakt en die aan het publiek uitgereikt. Daardoor werd een betere spreiding van de bezoekers bereikt en is voorkomen dat er lange rijen wachtenden rond het plein kwamen te staan', legt Westerhof uit.

Het uitdelen van de bossen leidde tot veel enthousiaste reacties van de bezoekers en in enkele uren tijd hadden alle bloemen een nieuwe bestemming gevonden.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer