Boerinnen+mogen+petitie+overhandigen+aan+minister
Nieuws
© Dirk Hol

Boerinnen mogen petitie overhandigen aan minister

De vier boerinnen die met een petitie aandacht vroegen voor de zorgen voor de positie van gezinnen op agrarische bedrijven, mogen deze vrijdag overhandigen aan landbouwminister Carola Schouten.

De actie 'Boerinnenhart' is in november 2019 opgezet door Helma Vermuë, Miranda Nolten, Willemien Koning en Kristel Vanhommerig. Ongeveer vijfduizend mensen hebben hun handtekening onder de onlinepetitie gezet. Met de petitie geven de vier boerinnen uiting aan de zorgen om de toekomst van hun bedrijf. Die toekomst is onzeker door onder meer de stikstofproblematiek, maar ook door fosfaatrechten, regeldruk en het steeds veranderen van wetten en voorschriften.


Deze onzekerheid heeft zijn weerslag op het bedrijf, maar ook op het gezin, zeggen de boerinnen. Het legt een zware emotionele druk op henzelf en hun gezinsleden; partner en kinderen. De groep bezorgde boerinnen maakt zich zorgen om de gezondheid van boeren, om de voedselveiligheid in Nederland en om de leefbaarheid van het platteland. De actie wordt gesteund door LTO Noord, ZLTO en LLTB.

In december overhandigden de vier boerinnen de petitie aan de landbouwwoordvoerders van de politieke partijen in de Tweede Kamer (zie foto). De minister was op dat moment niet beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
Meer weer