Vrouwen+van+Nu+krijgen+lintje
Nieuws
© René Eijsink

Vrouwen van Nu krijgen lintje

Bij het honderdjarig bestaan van vrouwenvereniging Vrouwen van Nu-afdeling Fryslân kregen Annelies Westerveld en Harma Heeringa-Wiegman een Koninklijke onderscheiding.

De oud-bestuursleden kregen de versierselen overhandigd van commissaris van de Koning Arnold Brok. Dat gebeurde dinsdagmiddag bij het jubileumfeest in de Harmonie in Leeuwarden. Annelies Westerveld (70) uit Wjelsryp is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij was voorzitter van Vrouwen van Nu in Zeeland en Friesland. Ook hield ze zich bezig met coaching en training binnen de organisatie. Daarnaast was ze voorzitter en penningmeester van Doarpsbelang Wjelsryp.

Harma Heeringa (69) uit Dokkum is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is in diverse functies al 35 jaar betrokken bij de Vrouwen van Nu, eerst in Zuid-Holland en later in Friesland. Zo maakte ze deel uit van de culturele commissie en was ze mede-organisator van de viering van Internationale Vrouwendag. Daarnaast zat ze in het bestuur van de plaatselijke tennisvereniging en is ze secretaresse van Stichting Palliatieve Terminale Zorg.

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer