Een kip moet je even kunnen voelen

Leerlingen van twee basisscholen in Veenendaal leerden woensdag alles over de boerderij. Ze waren namelijk op bezoek bij een geitenhouderij in Lunteren en op een pluimveebedrijf in Barneveld.

Leren bij de Boer is het nieuwe platform voor boerderijeducatie in de Gelderse Vallei. ‘Een kip moet je even kunnen voelen en niet alleen vanachter een raam bekijken’, vertelt pluimveehouder Marjan Bouw uit Barneveld.

Kok Huub Oudshoorn bakte samen met de kinderen eieren tijdens het ontbijt dat de kinderen kregen. Bouw: ‘Kinderen zijn nog jong, op deze manier kunnen ze zelf zonder vooroordelen beleven hoe het er op de boerderij aan toe gaat.’

Op het geitenbedrijf van Gerina van de Brink in Lunteren konden de kinderen geitenmelk proeven. ‘Toen ik het doorslikte kwam er een zoet-zure smaak in mijn keel, dat vond ik niet echt lekker. Toen nam ik kleine slokjes en toen ging het goed’, weet Evan. ‘Wij willen de leerlingen laten zien waar hun producten gemaakt worden en dat kunnen ze hier goed zien’, meldt van de Brink.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 12°
  60 %
Meer weer