Südzucker blij met zeer positieve ethanolmarkt

Tegen de achtergrond van een zeer positieve marktomgeving voor ethanol verhoogt Südzucker de vooruitzichten voor het hele jaar.

S%C3%BCdzucker+blij+met+zeer+positieve+ethanolmarkt
© Südzucker

Südzucker verwacht voor het boekjaar 2019/20 nog steeds groepsinkomsten van 6,7 tot 7,0 miljard euro (vorig jaar 6,8 miljard euro), maar gaat er nu van uit dat het bedrijfsresultaat van de groep 50 tot 130 miljoen zal bedragen. De vorige voorspellingen waren 0 tot 100 miljoen euro (vorig jaar 27 miljoen euro).

Het suikersegment zorgt naar verwachting voor een operationeel verlies van 200 tot 260 miljoen euro. Vorig jaar ging het om een verlies van 239 miljoen euro. Südzucker is daarom blij met de aanzienlijk hogere verkoopinkomsten voor hernieuwbare ethanol. Dit komt door de vraag naar klimaatvriendelijke alternatieven voor fossiele brandstoffen in verschillende Europese landen.

Voor het huidige derde kwartaal van boekjaar 2019/20 verwacht Südzucker nu een licht positief bedrijfsresultaat van de groep.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer