Drie+afdelingen+fuseren+tot+ZLTO+Land+van+Cuijk
Nieuws
© Monique van Loon

Drie afdelingen fuseren tot ZLTO Land van Cuijk

Leden van de ZLTO-afdelingen Boxmeer, Land van Cuijk Noord en Sint Anthonis hebben dinsdag unaniem ingestemd met een fusie tot de nieuwe afdeling ZLTO Land van Cuijk.

De drie afdelingen, ZLTO Land van Cuijk Noord met als werkgebied de gemeenten Mill & Sint Hubert, Grave en Cuijk, ZLTO Sint Anthonis en ZLTO Boxmeer kwamen tot het fusievoorstel vanwege de daling van het aantal agrarische bedrijven en de steeds complexer wordende problematiek voor boeren en tuinders. 'We werken al enkele jaren samen met het organiseren van ledenbijeenkomst en dat bevalt prima', zegt Hans Vermeulen, voorzitter van voorheen ZLTO Land van Cuijk Noord.

Met ingang van 1 januari 2022 vormt het Land van Cuijk één gemeente. De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis hebben hiertoe al besloten. Gemeente Grave kan vooralsnog niet tot een besluit komen. Daar komt eerst nog een volksraadpleging.

Grootste afdeling

ZLTO Land van Cuijk is nu de grootste afdeling in het ZLTO-gebied en telt 755 leden. Het nieuwe bestuur bestaat uit Job Albers, Marianne de Bruijn, Raymond Derks, Suzanne Jakobs, Martien van de Lockant, Pieter Relou, Hans Vermeulen, Rob Wientjes en Teun Wientjes.

Het nieuwe bestuur verdeelt binnenkort de functies en gaat aan de slag met de gestelde uitdagingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer