Waarde+betalingsrechten+omlaag+in+2020
Nieuws
© Twan Wiermans

Waarde betalingsrechten omlaag in 2020

De waarde van betalingsrechten uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) gaat in 2020 omlaag. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). RVO.nl verwacht dat de waarde met ongeveer 5 euro per betalingsrecht daalt.

Een betalingsrecht was in 2019 262,91 euro waard. RVO.nl berekent de waarde van een betalingsrecht dit jaar opnieuw. Hiervoor kijkt de organisatie naar de aanvragen in de Gecombineerde opgave 2020. Boeren en tuinders krijgen dit najaar bericht over de precieze waarde.

Betalingsrechten zijn directe betalingen uit het GLB. In 2020 is er minder budget uitgetrokken voor deze betalingsrechten. Een deel van het budget is verplaatst naar andere subsidies. Zo wordt onder meer extra geld voor plattelandsontwikkeling vrijgemaakt.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer