Vrouw in de media

Vorige week werd ik verrast met een Vrouw in de Media Award. Zo'n prijs is toch wel bijzonder. In de eerste plaats is het een grote eer dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om op je te stemmen. Dank jullie wel lieve mensen, voor deze geweldige steun.

Vrouw+in+de+media
© POV

Wat opmerkelijker is, is dat er een award in het leven is geroepen om meer vrouwen in de media te krijgen. Wie het nieuws en de talkshows een beetje volgt, moet inderdaad concluderen dat het aandeel mannen in de media een stuk groter is.

Vrouwen zijn in de minderheid. Boeren ook. Boeren worden daarbij eenzijdig benaderd door de pers. In de afgelopen maanden kregen wij veel pers aan de lijn, elke dag wel een paar redacties, die slechts oog hadden voor één onderwerp: saneren, saneren, saneren van de varkenshouderij.

Toen landbouwminister Carola Schouten vorige week nieuwe budgetten aankondigde voor het uitkopen van bedrijven nabij natuurgebieden, had de redactie van Eva Jinek maar één vraag aan de POV: hoeveel varkensbedrijven kunnen van dat bedrag worden gesaneerd? Geen wonder dat veel boeren geen zin hebben om de pers te woord te staan.

Wij hebben een randstedeling ingeschakeld, die niet op zijn mondje is gevallen, om te vertellen waar Amsterdam op zit te wachten

Linda Janssen, voorzitter POV

Er is zoveel interessants te melden over onze sector. Maar hoe krijgen wij onze boodschap bij het grote publiek? Wij hebben een randstedeling ingeschakeld, die niet op zijn mondje is gevallen, om te vertellen waar Amsterdam op zit te wachten.

De eerste vraag die hij stelde was meteen raak: ik heb niets met de varkenshouderij; vertel, wat moet ik waarderen in jullie sector? Wat maakt mij blij? Hoe goed doet de sector zijn best met het beperken van de biggenuitval? Stuk voor stuk goede vragen, maar de antwoorden boeiden hem niet echt. Evenmin triggerden andere technische veeonderwerpen, die varkenshouders dagelijks bezighouden, hem.

De interesse werd pas echt gewekt toen de vleesgerechten langskwamen en de producten van varkensleer. Het realiseren van groene energie, het creëren van werkgelegenheid, de bijdrage aan de economie, het hergebruik van restproducten voor een circulaire economie, dát waren de onderwerpen die hem boeiden.

Onze sector heeft zoveel interessants te melden. Nu nog enthousiaste mensen vinden die hiermee in de media willen. Vrouwen kom op, de redacties zitten op jullie te wachten! Mijn prijs draag ik op aan jullie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer