Slechte+verwachting+van+S%C3%BCdzucker+komt+uit
Nieuws
© Südzucker

Slechte verwachting van Südzucker komt uit

In de eerste helft van het lopende boekjaar 2019/2020 realiseerde Südzucker een geconsolideerde omzet van 3.314 miljoen euro. Vorig jaar ging het in dezelfde periode om 3.475 miljoen euro.

De eerste helft van het lopende boekjaar loopt van 1 maart tot 31 augustus. Zoals verwacht daalde het geconsolideerde bedrijfsresultaat aanzienlijk, van 139 miljoen euro vorig jaar tot 74 miljoen dit jaar.

Dit komt vooral door een aanzienlijke daling van de omzet in het suikersegment: van 1.389 miljoen euro vorig jaar tot 1.121 miljoen euro dit jaar. De daling is te wijten aan lage inkomsten en aanzienlijk lagere volumes door de lagere bietenoogst in 2018.

Verlies

Zoals verwacht boekte het suikersegment een bedrijfsverlies van 93 miljoen euro. Vorig jaar ging het om een verlies van 3 miljoen euro. Er zijn twee belangrijke redenen: geen dekkend prijsniveau op de EU-suikermarkt en een duidelijk lager verkoopvolume.

Marktanalyses gaan ervan uit dat het productietekort wereldwijd zal toenemen en dat daardoor de voorraad suiker zal dalen. De wereldmarktprijs voor suiker, die een aanzienlijke invloed heeft op de Europese prijsstelling, is tot dusverre echter op een laag niveau gebleven.

Staatssteun

De belangrijkste reden voor de lage suikerprijs zijn de hoge voorraden in India. Die zullen op korte termijn via staatssteunmaatregelen op de wereldmarkt worden gebracht. Voor het suikerverkoopseizoen 2019/2020 heeft de Indiase overheid opnieuw hoge exportsubsidies uitgegeven van in totaal ongeveer 875 miljoen dollar, om ongeveer 6 miljoen ton naar de wereldmarkt te exporteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer