Groente- en fruitsector krijgt nieuwe standaard dozen

De groente- en fruitsector krijgt een nieuwe kwaliteitstandaard voor kartonnen dozen waarin producten worden verpakt. GroentenFruit Huis en Corrugated Benelux Association (CBA) hebben dit woensdag op Fruit Logistica bekendgemaakt.

Groente%2D+en+fruitsector+krijgt+nieuwe+standaard+dozen
© Nieuwe Oogst

Common Footprint Quality (CFQ) is de naam van deze nieuwe standaard. Deze dozen van massief karton en golfkarton worden inmiddels door vijf kartonproducenten in de Benelux geproduceerd. Ze zijn geschikt voor transport van groenten en fruit, zijn stevig, beschermen de producten en zijn goed stapelbaar ter bevordering van het logistieke proces, zegt een woordvoerder van GroentenFruit Huis.

Een onafhankelijk auditbureau controleert de CFQ-standaard. Dit garandeert dat dozen die onder het CFQ-logo op de markt komen ook daadwerkelijk voldoen aan de specificaties en kwaliteitseisen.

Duurzamer

'Vergroten van de duurzaamheid stond voorop bij het ontwikkelen van de CFQ-standaard', stelt Peter van Ostaijen, directeur van de CBA, de brancheorganisatie voor de Benelux golfkartonindustrie. 'Hierbij is rekening gehouden met zo min mogelijk gebruik van karton, waarbij een maximale stevigheid kan worden gegarandeerd, de meest efficiënte beladingsgraad mogelijk is, en de dozen onderling stapelbaar zijn.'

Tegelijkertijd met de bekendmaking van de standaardisatie is er een website gelanceerd over CFQ. Verder is er een digitale omgeving ontwikkeld waarop leveranciers de afmetingen en specificaties van de groente- en fruitdozen kunnen bekijken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer