VVD Brabant: 'Bestuursakkoord niet meer heilig'

De Brabantse VVD-fractie wil op zeer korte termijn gesprekken voeren met mogelijke huwelijkspartners voor de resterende bestuursperiode. Een ding is duidelijk: of de SP komt erbij, of de liberalen halen Forum voor Democratie (FvD) en CDA aan boord.

VVD+Brabant%3A+%27Bestuursakkoord+niet+meer+heilig%27
© Jasper Schel

Fractievoorzitter Suzanne Otters van de VVD bracht vanochtend een verklaring naar buiten naar aanleiding van het rapport 'Op zoek naar zuurstof' van rapporteurs Peter van der Velden en Alfred Arbouw. Uit de verkennende gesprekken werd één ding duidelijk: een minderheidscoalitie gaat het niet worden.

Twee opties lijken de meeste kans van slagen te hebben: of de VVD laat de SP aansluiten bij de huidige minderheidscoalitie, of de partij kiest voor de rechtse route met FvD en CDA.

Twee gesprekken

De rapporteurs stellen dat de VVD haast moet maken om de huidige politieke impasse te doorbreken. De partij 'pakt de handschoen op', zo staat in de verklaring. En wel door op 'zeer korte termijn twee verkennende gesprekken te voeren'. Een met FvD en CDA en een met SP, D66, PvdA en GroenLinks.

Het huidige bestuursakkoord is niet meer heilig, zo blijkt uit de verklaring van de VVD. 'De zoektocht naar zuurstof begint met een schone lei. Voor de VVD betekent dat ook dat we ons niet gehouden voelen aan het bestaande bestuursakkoord met daarin de hoofdlijnen van beleid.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer