Rutte+en+Schouten+praten+met+boeren+en+natuurclubs
Nieuws
© Dirk Hol

Rutte en Schouten praten met boeren en natuurclubs

Premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten praten woensdag in Radio Kootwijk met natuurclubs en boeren over de stikstofproblematiek.

De bewindspersonen spraken eerder apart met natuurorganisaties en de boerenlobby, maar het kabinet wil de partijen samenbrengen die in het stikstofdebat vaak tegenover elkaar staan.

Voorafgaand aan het gesprek in het voormalige zenderpark Radio Kootwijk gaan Rutte en Schouten langs bij een melkveehouder. Ook gaan ze met een boswachter de Veluwe op om over de invloed van stikstof op de natuur te praten. De melkveehouder en de boswachter schuiven aan bij het gesprek.

Informeel

Over de stikstofproblemen onderhandelt het kabinet met boerenorganisaties die zich verenigd hebben in het Landbouw Collectief. Het rondetafelgesprek met veehouders en natuurorganisaties van woensdag is informeler. 'Het gaat om een open gesprek waarin de aanwezigen van gedachten kunnen wisselen over de problematiek en over oplossingsrichtingen', zo staat in het persbericht.

Een gepland gesprek met het Landbouw Collectief op 5 februari in het Catshuis blijft gewoon staan, laat het ministerie van LNV weten.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer