VVD-Statenlid stapt op vanwege stikstofkoers

VVD-Statenlid en agrarisch adviseur Gert Brommer stapt uit de Overijsselse Provinciale Staten, meldt hij op Twitter. Brommer is het niet eens met de koers die zijn partij vaart in het stikstofdossier en levert daarom zijn zetel in.

VVD%2DStatenlid+stapt+op+vanwege+stikstofkoers
© VVD

'De ingrijpende stikstofmaatregelen die de provincie presenteert, voor problemen die er niet zijn, hebben desastreuze gevolgen voor het platteland van Overijssel', geeft Brommer uit Tuk aan. Hij zat sinds eind januari 2018 in Provinciale Staten en was woordvoerder Landbouw & Natuur en Verkeer & Vervoer.

Brommer laat in zijn reactie weten de stikstofmaatregelen van zijn partij te ingrijpend te vinden voor onder meer boeren. 'Met de natuur voor in de mond worden prachtige familiebedrijven het bestaansrecht ontnomen. Bedrijfsopvolgers zien geen perspectief meer. En om maar te zwijgen over de 100 kilometer per uur op de snelweg. Het is een kansloze exercitie.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer