Schouten na tv-item: vacatures NVWA geen effect op slachtkeuring

Het tekort aan dierenartsen die werken voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), heeft geen directe gevolgen voor het toezicht op slachthuizen door de NVWA. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten maandag aan de Tweede Kamer na vragen van D66. Die partij sloeg alarm na een item in tv-programma Zondag met Lubach.

Schouten+na+tv%2Ditem%3A+vacatures+NVWA+geen+effect+op+slachtkeuring
© Dirk Hol

In een uitzending van het VPRO-programma besprak presentator Arjen Lubach misstanden bij slachthuizen. Daar controleert de NVWA op, maar uit een eerder onderzoek kwam naar voren dat dit toezicht in delen van het land tekortschiet. Lubach wees in de uitzending ook op het tekort aan toezichthoudende dierenartsen. Aanleiding voor coalitiepartij D66 om vragen te stellen over de kwestie.

Volgens de minister heeft het tekort geen gevolgen voor de keuringen. Wel leidt het tekort aan dierenartsen tot een hogere werkdruk, zegt Schouten. 'Dit heeft als gevolg dat er minder ruimte is voor opleidingen, werkoverleg en andere vormen van afstemming tussen dierenartsen', schrijft de minister.

• Klik voor alle antwoorden op onderstaande pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer