Schouten: 'Nieuw GLB heel bepalend voor boer'

Landbouwminister Carola Schouten opende afgelopen vrijdag op sfeervolle wijze, samen met haar Duitse collega Julia Klöckner, het Holland Paviljoen op de Internationale Grüne Woche in Berlijn.

In de volle agenda voor Schouten staan tijdens de beurs onder meer gesprekken gepland met ambtsgenoten. 'We zitten natuurlijk midden in de discussie over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Dat is actueel in Europa. Dat wordt behoorlijk bepalend voor bijvoorbeeld de middelen die straks beschikbaar zijn voor onze eigen land- en tuinbouw. Ik heb daar regelmatig overleg over met mijn Duitse collega. Er zijn wat betreft problemen en ontwikkelingen zeker overeenkomsten, maar je ziet ook wel verschillen tussen Nederland als exportland en Duitsland dat een grote interne markt heeft.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer