Atsma: Nederland als exportland moet je koesteren

Joop Atsma is trots op het exportrecord voor de agrarische sector. Voor een bedrag van 94,5 miljard euro aan landbouwgoederen werd afgelopen jaar geëxporteerd. Toch verwacht de voorzitter van Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) niet dat dit record blijft staan. 'We doen het goed. Zelfs beter dan vorig jaar, maar we doen het ook inhoudelijk beter. Dat vind ik een compliment naar iedereen in de sector.' Dat zei hij vrijdag op de Grüne Woche in Berlijn.

Volgens Atsma moet de sector vooral doorgaan en zich in blijven zetten op de export. 'Nederland is een exportland. 80 procent van het kalfsvlees wordt geëxporteerd en voor de zuivel zijn het bijna vergelijkbare cijfers. Dat moeten we koesteren. Je kunt er veel van zeggen, maar één ding weet ik zeker. Als je de export zou verminderen, dan is dat geen enkele garantie dat het boereninkomen zal verbeteren.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer