Hollandse+Delta+benoemt+Jan+Bonjer+tot+dijkgraaf
Nieuws
© Wim van Vossen

Hollandse Delta benoemt Jan Bonjer tot dijkgraaf

Jan Bonjer wordt de nieuwe dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta. Het algemeen bestuur van het waterschap droeg de 62-jarige Bonjer unaniem voor als kandidaat-dijkgraaf.

Bonjer was een van de 21 kandidaten om Gerard Doornbos op te volgen en werd door de vertrouwenscommissie uitgekozen. 'Jan Bonjer is een eigentijdse bestuurder die de commissie heeft overtuigd van zijn verbindende capaciteiten', licht commissievoorzitter Johan van Driel de keuze toe.

'Bovendien is hij een strategisch denker en heeft meteen ook een 'handen uit de mouwen-mentaliteit'. Voor de ontwikkeling van het waterschap zal zijn achtergrond en bagage veel voordelen bieden.'

Hoofdredacteur FD

Jan Bonjer was de afgelopen acht jaar hoofdredacteur bij Het Financieele Dagblad. Hij heeft zin in deze nieuwe uitdaging. 'Waterschap Hollandse Delta bouwt aan een nieuwe toekomst. Daaraan wil ik graag bijdragen met behulp van mijn kennis, creativiteit en leiderschap', zegt hij.

In het waterbeheer komen volgens Bonjer grote eigentijdse uitdagingen samen: klimaatverandering, zeespiegelstijging, verdroging, verzilting, de overgang naar een circulaire economie et cetera. 'De wereld van het waterschap is relevanter dan ooit. Het is belangrijk om dat besef in bredere kring te laten doorbreken. Mijn netwerk en ervaring in de mediawereld komen daarbij van pas.'

Benoeming van een dijkgraaf is een zaak van de Kroon, waarbij Gedeputeerde Staten de voordracht van Hollandse Delta doorstuurt. Het is de bedoeling dat de nieuwe dijkgraaf start op 1 april.

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer