Belgische boeren de weg op met verlichte trekkers

Belgische boeren organiseren op meerdere plekken in Vlaanderen verlichte trekkertochten. Ze versieren hun trekkers met kerstlichtjes en rijden in een stoet door dorpen.

Belgische+boeren+de+weg+op+met+verlichte+trekkers
© Archief

'In de donkerste periode van het jaar creëren onze boeren met prachtig versierde trekkers een magische sfeer in onze dorpen', zegt Sonja Debecker, voorzitter van landbouworganisatie Boerenbond op de site veldverkenners.be. 'Dergelijke initiatieven zijn van onschatbare waarde om boer en burger dichter bijeen te brengen.'

In verschillende Vlaamse dorpen gaan er verlichte trekkertochten door, al dan niet met minitrekkertochten voor kinderen. De opzet is simpel: de boeren versieren hun trekkers met lichtjes en andere kerstversiering en rijden 's avonds als het donker is, in colonne door een of meerdere dorpen.

'Sommige rekkers zijn echte juweeltjes waar dagen werk in gestoken is', zegt Debecker. 'Waarom volgend jaar niet overal in Vlaanderen?'

Ook in Nederland organiseren boeren dit jaar diverse lichtjesoptochten. In Drimmelen is er op vrijdag 3 januari 2020 de verlichte stoet: Tractors By Night.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer