Opmars precisielandbouw in Belgische groenteteelt

Langzaam maar zeker doen precisielandbouwtechnieken hun intrede in de Vlaamse groenteteelt. Naast gps-sturing zijn ook bodemscans, gewasmetingen en plaatsspecifieke bemestingstechnieken aan een opmars bezig.

Opmars+precisielandbouw+in+Belgische+groenteteelt
© Inagro

Het kennisplatform GroentenPrecieS is met het VLAIO-project WikiLeeks bezig met precisielandbouw in de teelt van prei. Het is een initiatief van verschillende Belgische (onderzoeks)instellingen, waaronder Inagro, ILVO en KU Leuven.

In het VLAIO-project WikiLeeks worden diverse technieken uitgetest op proef- en praktijkpercelen om informatie te verzamelen over de bodemtoestand en de gewasontwikkeling. Uiteindelijk willen de onderzoekers met die informatie taakkaarten opstellen die het mogelijk maken om preipercelen plaatsspecifiek te bemesten.

Kennisplatform

De verzamelde kennis is te vinden op het nieuwe kennisplatform groentenprecies. De website belicht vier verschillende domeinen: gps-sturing, bodemscans, gewasmetingen en plaatsspecifieke bemestingstechnieken. Via GroentenPrecieS hebben telers ook de mogelijkheid om in dialoog te gaan met onderzoekers en informatie en advies in te winnen rond de mogelijkheden van precisielandbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer