Mechan+Open+Deur+dagen+in+plaats+van+Wintershow
Nieuws
© Hendrik Begeman

Mechan Open Deur dagen in plaats van Wintershow

De MechanGroep in Achterveld hield afgelopen weekend haar Mechan Open Deur Dagen. Deze kwamen in de plaats van de traditionele Wintershow.

‘Met de Wintershow hadden we altijd veel evenementen, maar deze keer pakken we wat minder luxe uit en stemmen we het af op de onzekere omstandigheden waarin veel van onze klanten verkeren’, zegt Wim Hengeveld, directeur van Massey Ferguson.

Desondanks bleven de klanten wel komen en was er het nodige aan materiaal te zien, inclusief de verzorging van de inwendige mens. Voor klanten en bemanning van de MechanGroep is het altijd een goed moment om in een rustige periode rond de kerst het afgelopen jaar onder de loep te nemen en voorzichtig vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.

Massey Ferguson

Zo had ook elk van de drie merken wel iets te melden. Massey Ferguson bracht de Next-serie onder de aandacht, duidend op 50 jaar na de eerste mens op de maan. Massey Ferguson trekt de parallel, niet omdat het gemakkelijk was, maar om de uitdaging iets nieuws te ontwikkelen.

Als primeur had Massey Ferguson de nieuwe 5700 M binnengehaald die het komende jaar wordt geïntroduceerd als eerste trekker in de lagere vermogensklasse die voldoet aan de nieuwe Stage V norm. Deze serie bestaat uit vijf trekkers van 95 tot 135 pk.

De overname van de werktuigenlijn van Lely door de Agco-groep twee jaar geleden, werd ook zichtbaar op de show, waaronder de getoonde Massey Ferguson TD 1028XTRC, een getrokken schudder met een werkbreedte van 10,20 meter. Dit is de middelste van drie schudders; er zijn er ook van 7,70 en 12,50 meter.

Valtra

Agco zuster Valtra heeft een manier uitgedacht om trekkers flexibel aan te bieden. Daarvoor zijn 25 herkenbare trekkers ingekocht in rode kleur met zwarte wielen. Het gaat om vier modellen, een A114, een N154, een T174 en een T234.

Deze trekkers zijn wel in verschillende uitvoeringen leverbaar. De klant kan kiezen om de trekker te kopen, te huren of te leasen. Op deze manier wil Valtra de mogelijkheid voor de klant bieden om in overleg met de dealer te kiezen voor de optimale vorm waarin het er op neer komt dat de klant betaalt voor het gebruik van de trekker.

Fendt

Als derde partner toonde Fendt voor het eerst de nieuwe 900-serie op een show. Inmiddels zijn er al een aantal afgeleverd en als eerste reactie hoort de MechanGroep dat de klanten positief reageren op het laag toerenconcept, met een lager brandstofgebruik en minder omgevingslawaai. Dit dankt de trekker aan de 9 liter MAN-motor.

De 900-serie is de trekker die de nieuwe transmissie heeft meegekregen van de 1000-serie, waarbij de Vario-aandrijving is gesplitst naar de vooras en de achteras. En de serie is geschikt voor 2,29 meter hoge banden.

Ook werden bij Fendt, op de weg naar het full-linerschap, groene werktuigen aangetroffen uit de voormalige Lotus-serie van Lely. De productie van deze machines is overgeplaatst van Maassluis naar het Duitse Feucht, de fabriek van de andere Agco-dochter Fella.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  65 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer