%E2%80%98Breng+vaart+in+onderzoek+bij+Stelkampsveld%E2%80%99
Nieuws
© Nieuwe oogst

‘Breng vaart in onderzoek bij Stelkampsveld’

LTO Noord-afdeling Achterhoek Noord vindt dat waterschap Rijn en IJssel en de provincie vaart moet brengen in de bouwkundige onderzoeken bij de bedrijven en woningen rond het Stelkampsveld.

Volgens afdelingsvoorzitter Wim Klein Willink zijn de onderzoeken naar de gevolgen van verhoging van de grondwaterstand in het natuurgebied voor de omgeving, behoorlijk vertraagd. ‘Dat had best wat sneller gekund. Boeren en burgers in het gebied hebben recht op meer duidelijkheid’, zegt hij.

In de plannen voor natuurontwikkeling speelt vernatting een centrale rol. Om de negatieve gevolgen daarvan te verminderen moeten bijvoorbeeld veel (mest)kelders worden verzwaard of moeten andere bouwkundige maatregelen worden getroffen. Ook dienen percelen en zandwegen in het gebied te worden opgehoogd.

Veel hangt volgens Klein Willink af van wat met de grondwaterstand gebeurt. ‘Dat is afwachten. Het nieuwe beheerregime moet nog landen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer